Creative overflow

Gepubliceerd op 24 december 2020 om 14:43

Herkenbaar....?? Je hoofd ontploft bijna van alle ideeën en als je wilt beginnen weet je niet wat je als eerste zult gaan doen dus ga je van alles door elkaar doen met als resultaat een grote chaos waarin alleen jij je weg kunt vinden.

Volgens mij kreeg ik er al last van op de middelbare school. Van mijn lieve oma had ik tijdens heerlijke logeerpartijtjes bij haar leren naaien, breien en haken. 

Op school kon ik niet echt mijn creativiteit kwijt, rijtjes woorden, formules, stelling van Pythagoras dat alles had nu niet echt mijn voorkeur. Toch deed ik echt wel mijn best met leren, immers mijn doel was zo snel mogelijk te slagen om daarna modeontwerpster te worden.
Maar Franse woordjes leren  en tegelijkertijd een ingewikkeld Noors patroon breien ging toch niet altijd helemaal goed. Na het behalen van de HAVO ging ik een opleiding doen aan de Grafische school in Rotterdam. Dat beviel een stuk beter maar ondertussen begon ik toch ook maar aan een opleiding tot coupeuse want één ding doen was ook zo saai.
Grafische opleiding heb ik afgemaakt, allround coupeuse niet helemaal.

In de jaren daarna heb ik een wirwar aan workshops en cursussen gevolgd. Mijn grote droom om toch met een echte passie mijn geld te verdienen bleef. Alles pakte ik vol overgave aan, verdiepte mij tot in de puntjes in het onderwerp, schafte allerlei materialen aan en was er stellig van overtuigd dat ik het nu toch echt gevonden had.
Het langste heb ik mij toch wel bezig gehouden met het maken van theaterkleding. Via mijn baan op een middelbare school hielp ik mee met het maken van de kostuums voor de musical. Al gauw kreeg ik hierin de vrije hand en de reacties waren enorm positief. De kostuums werden uitgeleend aan andere scholen en theatergezelschappen. Het ging zover dat ik ook meedeed aan een "echte" productie en als kers op de taart samen met dochterlief (die inmiddels de kunstacademie had doorlopen) kostuums mocht ontwerpen en vervaardigen voor een geheel nieuwe productie. 

Je zou denken dat ik het nu echt wel had gevonden maar inmiddels vond ik dat er weinig uitdaging meer in zat en had ik eigenlijk alles wel bereikt waar ik van droomde. Dus wat dan? Fotografie leek mij wel wat, daar wist ik nog weinig van. Cursussen volgen, apparatuur aanschaffen, photoshop onder de knie krijgen, heerlijk vond ik het. Tot ik dit ook wel kon en weer op zoek ging naar iets nieuws.

Na een vervelende periode met een burn-out en PTSS ben ik als een soort therapie begonnen met het maken van dromenvangers. Uren kon ik bezig zijn met het knopen, lintjes, veertjes en kraaltjes uitzoeken. Nadat alle familie voorzien was ben ik begonnen deze creaties te verkopen op allerlei hand-made markten. En dat ging goed! Samen met mijn dochters en steun van manlief zijn we begonnen met ons bedrijf. Met alleen ons eigen geld zonder lening en bedrijfsplan in het diepe gesprongen.

Het is en blijft een avontuur vol nieuwe uitdagingen zeker in deze tijd. Uren werken we in ons atelier aan huis, staan we in 2 conceptstores en werken we aan bestellingen die wij krijgen via de webshop en Instagram. We ontwikkelen steeds nieuwe producten en geven workshops.
Het ondernemen is een uitdaging waarin nog veel is te leren. Ideeën blijven komen en het creatieve brein staat nooit stil. In alles zie ik mogelijkheden, stenen, stokken, schelpjes, bloemen alles word verzameld. Het verschil is dat ik er nu ook daadwerkelijk iets mee doe. En hoe leuk is het als je je klanten steeds kunt blijven verrassen met steeds nieuwe dingen. Creativiteit staat voorop maar het is ook prettig om er wat mee te kunnen verdienen.

We maken producten met heel veel liefde en aandacht, elk product is uniek. Als ik nu bedenk in hoeveel huizen er al iets van ons hangt of staat ben ik toch wel trots. Af en toe moeten we even stil staan en terug gaan naar ons concept, geen massa productie maar creatief vakmanschap staat voorop. En dat ondernemen, ach we houden het maar een beetje creatief :)

O ja, die dromenvangers............ die maak ik niet meer zoveel maar wel genoeg ander moois.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.